Složení produktů

Společnost TianDe (v překladu znamená "nebeská dokonalost") byla založena v r. 2009 v Barnaulu, v srdci Altaje, na českém trhu působí od března 2012.

Díky spojení nejmodernějších technologií a znalostí východní medicíny s originálními tibetskými, čínskými a altajskými recepturami produktů přináší jedinečný efekt: působení se u většiny produktů projeví velmi rychle, protože účinné látky v kosmetice společnosti TianDe tvoří až 30 % obsahu (oproti běžné kosmetice s obsahem pouze 5 %). Přírodní složky tvoří u některých produktů až 90% obsahu.

Výrobcem kosmetiky TianDe je:

Great Wall Cosmetics Factory
Guang Dong Province, Nan Yai City - CHINA

Importérem do ČR je:

ISTA CORPORATION, s.r.o.
Pobřežní 370/4, 186 00 Praha 8 - Czech Republic

Certifikát o zdravotní nezávadnosti kosmetických prostředků TianDe:

certifikat_SZU

Mezinárodní certifikát jakosti ISO 9001-2000 je samozřejmostí.

Produkty TianDe jsou uváděny na trh v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1223/2009 ze dne 30. listopadu 2009 o kosmetických přípravcích ve znění pozdějších předpisů (dále pouze Nařízení) a použité ingredience, které mohou být v kosmetických přípravcích obsaženy pouze při dodržení stanovených omezení (Příloha III – VI, Nařízení), tyto limity nepřekračují a stanovené podmínky dodržují.

Produkce TianDe patří do skupiny kosmeceutik. Kosmeceutika /cosmeceutical/ je kosmetika, která poskytuje řadu dalších účinků a zabývá se problémy kosmetickými a dermatologickými, problematikou pokožky, vlasů a v neposlední řadě napomáhá harmonizaci = „léčení“ organismu jako celku. Výsledek použití výrobků tianDe je srovnatelný s terapeutickou léčbou.

Produkty obsahují látky příznivé nejen pro pokožku, ale pro celý organismus! Každý výrobek má ve svém složení vzácné přírodní ingredience jako výtažky z léčivých rostlin (ženšen, zázvor, lotos aj.), éterické oleje (z ylang-ylangu, jasmínu, rozmarýnu, mandlí aj.), unikátní složky živočišného původu (ovčí placenta, hadí tuk, žraločí chrupavka, kolagen aj.), minerály (perly, zlato, stříbro, křemík aj.).

Aktivních složek, které jsou zastoupeny v kosmetice TianDe, je velmi mnoho a spektrum jejich účinků je značně široké, proto uvádíme jen ty nejdůležitější: 

Alantoin má hojivé, antiseptické, hydratačni a zklidňující účinky, odstraňuje odumřelou kůži. Pleť vyhlazuje, zvyšuje jeji pružnost a podporuje regeneraci. 

Aloe – má tišící a hojivé účinky, nezpůsobuje podráždění a záněty, má baktericidní účinek. Aloe je přírodní látka hodně používaná v kosmetice – doporučuje se proti akné, na popáleniny, mykózy, na alopecii (neinfekční onemocnění způsobující vypadávání vlasů a ochlupení) . Proto se vyskytují také v šamponech a kondicionérech Aloe TianDe doplněné o další živiny. Aloe je silný antioxidant, obsahuje vitamíny. E a C, enzymy a minerály (chrom, draslík, hořčík), které se používají pro výrobky vlasové kosmetiky. Aloe pomáhá pokožce k hluboké regeneraci . To má vliv na léčbu akné bez jizev. Navíc má vliv na tvorbu  kolagenu (přidáno do krémů s kolagenem), zvlhčuje pokožku.

Alunit, kamenec (alunite - kamenec) je průhledna mineralni sůl s antibakterialnim učinkem. Napomáhá hydrataci kůže, obnovení její bariérové funkce.

Biozlato - je velmi dobře hodnoceno zákazníky, a jeho obsah je v kosmetice TianDe  velký. Biozlato není kov, ale jsou to aminokyseliny původu rostlinného nebo živočišného. Kosmetická společnost TianDe používá tyto aminokyseliny rostlinného původu. Biozlato stimuluje mikrocirkulaci pleti, a tím, ji prosvětluje a dodává jí zdravý vzhled. Zmírňuje otoky a kruhy pod očima. Biozlato působí na buněčné úrovni, má intenzivní hydratační a výživné vlastnosti. Regeneruje pokožku tak, aby byla hladká  a prokazatelně zabraňuje stárnutí. Biozlato je produkt nanotechnologie. Učinný vodič aktivních prvků, zajišťuje dlouhodobou a hloubkovou hydrataci, vytváří přírodní ochrannou vrstvu pro udržení přirozené hydratace pleti, napomáhá zásobování pleti kyslikem.

Bioflavonoidy a polysacharidy - podpora aminokyselin, které mají antimykotickou a antivirovou aktivitu. Jsou důležitou součástí zachování přirozené krásy s TianDe. Bioflavonoidy neutralizují volné radikály, které jsou zdrojem zrychleného stárnutí pleti, a které prokazatelně ovlivňují vznik rakovinných buněk.

Gannoderma lucidum, Reishi, Lesklokorka - houba nesmrtelnosti" – je přidána do krémů proti stresu a pro relaxaci Pomáhá při odstranění svalového napětí, zabraňuje zarudnutí pleti, která je lépe okysličená a má správnou barvu a vzhled. Navíc posiluje imunitní systém a má vliv na obnovu fyziologické rovnováhy v kůži.

Hedvábné proteiny - jsou rozpustné bílkoviny, které vytváří na povrchu kůže a vlasů ochranný film. Jedná se o klasické látky používané především v kosmetické péči. Jsou nezbytnou součástí všech živých organismů, jak rostlin, tak živočichů. Tyto produkty jsou rostlinného původu. Aminokyseliny získané z těchto proteinů jsou součástí NMF-U (přirozený systém / faktor pro hlubokou hydrataci, vyskytuje se ve stratum corneum (nejsvrchnější vrstva pokožky), obsah NMF-U má silný vliv na pružnost a vzhled pokožky) Bílkoviny TianDe používané ve výrobcích, jsou produkty hydrolýzy přírodních proteinů. - snižují nerovnosti na kůži, mají vyrovnávací účinek, zlepšují elasticitu, poskytují další hydratační účinek, protože tvoří na pokožce film, který brání rychlému úbytku vody.

Jojobový olej - přírodní konzervační vosk, odolný vůči teplu, oxidaci, má hydratační a výživné vlastnosti. Chrání pokožku před ztrátou vody a před vysušením. Dobře se vstřebává a zpevňuje pokožku. Jojobový olej smíchaný s ostatními oleji v krémech TianDe prodlužuje trvanlivost. Obsahují ho tělové soli TianDe.

Koloidní stříbro - známé jako přírodní antibiotikum. Jeho další funkce je aktivace imunitního systému a obsahuje ho série akné (řada k boji proti akné). Aktivací imunitního systému se kůže začne sama vypořádávat s infekcí, hojí a brání další tvorbě akné, pupínků a zánětů.

Křemík – mikroelement hodně obsažený v kosmetice společnosti TianDe. Křemík je zodpovědný za zdravé pojivové tkáně a zdravé pojivové tkáně jsou zárukou pro zdravou pleť. Křemík stimuluje hojení ran, zdravé vlasy a nehty. Je obsažen téměř ve všech krémech TianDe pro péči o ruce a nehty, v šamponech a vlasových kondicionérech. Křemík zabraňuje předčasnému stárnutí kůže, zpomaluje tvorbu vrásek, zvyšuje účinek krémů proti vráskám. To má vliv na tvorbu enzymů, které pomáhají syntéze kolagenu (obnovuje kolagenová vlákna). Je velmi důležitý pro regeneraci dermis a epidermis.

Kyselina listová - vitamin B. Má vliv na regulaci růstu a řádného fungování buněk - buňky pracují bez jakýchkoli změn (rakovině kůže) - zvláště vhodný pro lidi s kožním melanomem..

Kyselina hyaluronová - je zodpovědná za udržování vody v podkoží. 1 molekula kyseliny hyaluronové  je schopna zastavit  200 molekul vody v těle.

Mikrokrystalický Kolagen - vysoce kvalitní aminokyseliny, které spolu s kyselinou hyaluronovou, křemíkem a polysacharidy mají vliv a vlastně tvoří páteř obnovy kolagenových vláken. Mikrokrystalický kolagen má hydratační a zpevňující účinek. Kosmetická společnost TianDe ho má v sérii Collagen BIO Aktiv.

Placenta - pochází z ovčí placenty, která je nejvíc fyziologicky podobná lidské kůži. Proto je přírodní extrakt z placenty nejúčinnější regenerace Vitamíny a minerály v něm obsažené se nejlépe vstřebávají do pleti. Obsahuje vitamíny mládí -  E, A, C, biotin a kyselinu listovou a enzymy, které mají vliv na pružnou pokožku. Je velmi výživným zdrojem mnoha komponentů a složek, které lidská kůže velmi dobře vstřebává.
Omlazuje, vyhlazuje vrásky, zvyšuje pevnost, pružnost. Krémy s obsahem placenty se doporučují  pro zralou a suchou pleť pro zmírnění pocitu napětí a tahu. Pomáhá odstranit následky popálenin a k regeneraci kůže po opařeninách.

Parabeny - obsažené v produktech firmy TianDe jsou přírodního charakteru /estery/ (parabeny rostlinolékařské), a mají antibakteriální a fungicidní účinky. Jedná se o výtažky z malin, ostružin, čínských bylin a jiné rostlinné produkty. Velice dobře a bezpečně konzervují a nevyvolávají vedlejší  a  alergické účinky. Parabeny jsou užitečné složky v kosmetice, pokud nejsou ropného původu.

Vonné silice - přidány do solného tělového peelingu TianDe . Tato tělová kosmetika zvyšuje odolnost vůči houbám, kvasinkám a plísním. Nejvíce efektivní esenciální oleje, které obsahují fenoly,  jsou zelený čaj, levandule, olivový, skořice a hřebíček.

Žraločí tuk má silné léčebné a preventivní vlastnosti, přispívá k hojení kůže, obnoveni imunity a ochraně před infekcemi. Kůži dobře vyživuje.

Pšeničná bílkovina (protein) (Triticum Vulgare (Wheat Protein)) je bílkovinná frakce zrn pšenice.Efektivně působí při obnovovani kůže, aktivizuje její vnitřní sily, stimuluje metabolicke procesy.

Bentonit (Bentonite) (aztécká hlína) je tenkovrstvá hornina. Bentonit má díky přeměně  na koloidní roztok schopnost zadržovat vodu. Má zhušťující, suspenzní a želirující vlastnosti. Používáse na mastnou pleť, zajišťuje rychlé odstranění zbytků kožní mastnoty a rozjasnění pleti.

Biozlato (Bio-gold) 

Havajské řasy obsahují polysacharidy, které maji schopnost udržovat vlhkost pleti, činí pleť jemnou a hedvábnou.

Hexapeptid 3 je molekula separovaná z jedu hada tropidolaemus waglery je tvřená šesti aminokyselinami. Má mírný svalově relaxační účinek na svaly obličeje, odstraňuje samotnou příčinu vzniku mimických vrásek, předchází předčasnému stárnutí pleti.

Olej z kakosti (Geranium Flower Oil) je éterický olej z čerstvých rostlin a květů různých druhůka kostí, má specifickou vůni s tóny růže a máty. Má antiseptické a antibakteriální účinky. Nedráždí  kůži, je netoxický, nemá fototoxické učinky (nezpůsobuje alergickou reakci po pobytu na slunci).

Kyselina hyaluronová (Hyaluronic Acid) je polysacharid, který  se řadí ke glykosaminoglykanům. Je syntetizován biotechnologickými postupy. Přirozeně vytváří gel, který napomáhá udržet přirozenou rovnováhu vody v pleti. Působí regeneračně, baktericidně, hojivě a má  antivirové účinky. Ve spojeni s dalšími biologicky aktivními látkami má synergický efekt, její aktivita se zesiluje. Není toxická. Aktivně  se využívá  v kosmetických přípravcich proti předčasnému stárnutí.

Hydrogenovaný olivový olej (Hydrogenated Olive Oil) je rostlinný olej získaný z olivového oleje pomocí  hydrogenace. Pleť změkčuje a udržuje ji hydratovanou.Má hustší konzistenci,vyšší teplotu tání i odolnost vůči oxidaci než běžný  olivový olej. To z něj činí  cennou složku ř.i výrobě kosmetiky.

Hydrolizát pšeničné bílkoviny (Hydrolyzed Wheat Protein) je produktem získaným fermentační hydrolýzou bílkovin ze zrn pšenice. Účinně obnovuje pleť , stimuluje procesy látkové výměny, má  vynikající hydratační účinky a udržuje pleť hydratovanou, stimuluje syntézu kolagenu ve škáře, zvyšuje pružnost pleti, vyhlazuje jemné vrásky. Používá  se v řadách péče o pleť  a vlasy.

Hydrolyzát kolagenu (Hydrolyzed Collagen) je produkt hydrolýzy kolagenu. V jeho složení převládají aminokyseliny: asparagin, leucin, kyselina glutamová, lysin, glycin, valin, methionin,ktere mají  pozitivní vliv na funkci pleti. Vyživuje, omlazuje a hojí unavenou a nevitální pleť. Při nanesení na pleť vytvoří tenkou propustnou vrstvu, která pomáhá zadržovat vlhkost v kůži. Podle posledních vědeckých výzkumů přispívá vysoká vlhkost tkání ke zvyšené proteolýze, tedy procesu odbourávání bílkovinných struktur a spouštění mechanizmu syntézy nového kolagenu. Tímto způsobem dochazi k obnovovani základních struktur kůže a jejímu celkovému omlazeni.

Hydrolyzát mléčných proteinů (Hydrolyzed Milk Protein) je produktem fermentační hydrolyzy mléčných proteinů bohatých na kyselinu asparagovou a glutaminovou. Účinně působí na hydrataci a zvláčnění pleti. V šamponech a jiných přípravcích na vlasy se může používat jako aktivní složka obnovující požkozenou strukturu vlasů.

Glycerin sóji (Soybean Glycerides) je produkt zpracování proteinů soji neboli soji luštinaté(Glycine hispida) čeledi bobovitých. Hydratuje a chrání pleť před ztrátou vlhkosti. Využívá se při výroby kremů, přípravků na a po holení, v přípravcích péče o tělo po koupání.

Glykosamin (Glycosamine) je monosacharid vytvořený z chitinu mořských živočichů, stimuluje tvoření kolagenu, má hydratační vlastnosti, podporuje výživu kůže při poranění a řezných ranách, zabraňuje tvorbě stařeckých pigmentových skvrn, má omlazujici účinky na peť.

Glukosid kokosoveho oleje (Coco-glucoside) je produktem získaným z kokosoveho oleje. Obsahuje kyselinu laurovou, myristovou, kaprylovou, kaprynovou, palmitovou, olejovou, linolovou a další cenné kyseliny. Vytváří ochrannou vrstvu na povrchu kůže i vlasů, pleť změkčuje a udržuje ji hydratovanou. Díky tuhé konzistenci a vysoké stabilitě  vůči oxidaci se široce vyžívá v přípravcích péče o pleť a dekorativní kosmetice.

Zemní vosk (Montan Wax) (ozokerit (Ozokentum medicinalis)) je minerál skupiny ropných bitumenů. Jedná se o voskovou hmotu obsahující parafín, minerální oleje, pryskyřice a další látky. Má vysokou tepelnou jímavost a nízkou tepelnou vodivost. Není toxický. Používá se jako zahušťující a strukturující složka v přípravcích péče o pleť a vlasy, v dekorativní kosmetice, jako jsou pomády na rty a nepudrové tvářenky.

DMA E (dimethylaminoethanol) se používá pro dosažení liftingového účinku, hydratace, ochrany před volnými radikály a zlepšení látkové vyměny v kůži, tedy k dosažení komplexně omlazujícího efektu. Výzkumy in vitro dokázaly jeho imunomodulační vlastnosti a protizánětlivý  účinek . DMA E pomáhá odvádět z buněk lipofuscin, nahnědlý pigment ukládající se s věkem, omezuje proces tvorby kolmých spojení bílkovin, jejichž počet se při stárnutí zvyšuje. Napomáhá tak udrženi normální struktury kolagenu a elastinu.

Perlový pudr (Pearl powder). Ve složení perly (tvrdého kulatého útvaru, ziskávaného ze škeblí některých měkkýšů) jsou vitamíny B a D, 22 aminokyselin a 18 stopových prvků. Kosmetika s extraktem perel chrání před vlivem agresivního prostředí, zásobuje pleť stopovými prvky a minerály a dodává obličeji svěží barvu. Perlové složky jsou ph-neutrální  a hypoalergenní.

Perlové nanočástice (Pearl Nanopaticles) je produkt nanotechnologie. Aktivně chrání pleť před infekcí, regulují rovnováhu lipidů, hydratují a mají uvolňující účinek. Kosmetika s extraktem z perel urychluje regeneraci, vyživuje, tónizuje, hydratuje a dodává obličeji svěží barvu.

Perlový extrakt (Pearl extract) je zdrojem vápníku, aminokyselin a stopovych prvků, vitaminů B a D. V kosmetických přípravcích reguluje minerální rovnováhu kůže, zlepšuje barvu obličeje, aktivizuje regeneraci buněk, zpomaluje procesy stárnutí.

Jojobový olej (Jojoba Oil) je čistý olej, získávaný z plodů keře jojoby neboli simondsie .čínské (Simmondsia chinensis). Vzácný jojobový olej je chemicky stabilní. Kromě toho úspěšně  nahrazuje mnohé rostlinné oleje a vosky díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin. Hydratuje a chrání před sluncem, napomáhá hojení ran.

Zázvorový olej (Ginger Root Oil) je éterický olej z kořene zázvoru lékařského (Zingiber offi -cinale Roscoe). Má anestetické účinky při bolestech hlavy, svalstva, kloubů. V přípravcích na vlasy zlepšuje jejich výživu, napomáhá odstranění lupů, posiluje kořínky vlasů. Éterický olej se používá také v mastech, k masážím, ve složkách parfémů a aromatických složek.

Extrakt z .čajovníku čínskáho (Camellia Sinensis Extract) (extrakt ze zeleného čaje) se využívá jako antioxydant v kosmetických přípravcích chranících kůž před vlivem UV záření. Kofein obsažený ve výtažku zlepšuje mikrocirkulaci krve a výživu pleti, snižuje otoky a dodává  pleti pružnost.

Kafrový olej (Camphor Oil) je étericky olej ze stromu a listí kafrovníku lékařského (Cinnamomumcamphora), neopadavého stromu čeledi vavřínovitých. Má antiseptické, anestetické a mírně  bbělící účinky, zlepšuje prokrvení. V kosmetice se kafr přidává  do krémů na mastnou pleť, pleťových vod po holení, krémů na nohy, bělících krémů a masážních přípravků.

Kalafuna (Rosin, Colophonia Resina) (kalafunová pryskyřice) patří k pryskyřicím jehličnatých stromů. Získává  se ze smůly (pryskyřičné hmoty (terpentýnu), která  vytéká  při poškození jehličnatých stromů) po louhovani rozmělněného dřeva organickými činiteli nebo destilací  taloveho oleje. Obsahuje pryskyřičné kyseliny, které se využívají jako zhušťující látky.

Kaolín (z čínského kao-ling - vysoká hora) (bílé hlína, čínská hlína) je minerál skupiny alumosilikatů ,bílá hornina, která se vytvořila v důsledku rozkladu živců. Má očisťující, antiseptické účinky, stimuluje obranyschopnost organizmu, zásobuje epidermis minerály. Diky své schopnosti pohlcovat toxiny a znečištění zabraňuje kaolín šíření mikrobů, ulehčuje buněčnou regeneraci, stimuluje látkovou výměnu. Přispívá ke zmenšení otoků, zlepšení cirkulace ve vrstvě podkožních buněk, používá se k léčbě celulitidy. Lze jej používat na citlivou pokožku.

Karagenan (Carrageenan) je polysacharid získávaný z červených mořských řas a irského mechu. Má liftingový efekt.  Přirozeně vytváří  gel, využívá  se jako zahušťující , hydratující, změkčující a emulgační složka, zajišťuje stabilitu kosmetických emulzí a suspenzí.

Ricinový olej (Castor Oil) (olej ricinovníku) je olej z čerstvých a zralých semen skočce obecného(Ricinus communis) zbavených slupek, rostliny čeledi pryžcovitých. Obsahuje kyselinu ricinolejovou,která dobře propojuje všechny složky receptury. Ricinový olej je nezaměnitelnou složkou, protože kyselina ricinolejová  je obsažena pouze v ricinovém oleji. Ricinový olej má změkčující a regenerační účinky, má schopnost vázat vodu, obsahuje vyrovnány komplex vitaminu B a karotenoidů, který efektivně zpomaluje proces předčasného stárnutí pleti. Používá se v obyčejném nebo hydrogenizovaném stavu (Hydrogenated castor oil).

Kamenec (Alumen) se vyskytuje ve formě bezbarvých průhledných krystalů nebo bílého krystalického prášku. Jako stahující prostředek se zevně používá k léčebným účelům ,při zánětlivých onemocněních sliznic a kůže. Používá  se i jako hygienicky prostředek v přípravcích proti pocení.

Kolagen (Collagen) je strukturální  bílkovinou kůže. Díky jeho dobré schopnosti vázat vodu se využívá  jako hydratační prostředek, chránící  před ztrátou vlhkosti. Na povrchu kůže má liftingový  účinek.

Skořicový olej (Cinnamon Oil, Cinnamomum Zeylanicum Bark (Leaf) Oil) je éterický olej ze skořicovníku cejlonskeho (Cinnamomum zeylanicum), stromu čeledi vavřínovitých. Podporuje látkovou vyměnu a prokrvení , zabraňuje tvorbě celulitidy. Zmenšuje projevy nachlazení a chřipky. Využívá  se v hřejivých masážních složkách. Neutralizuje jedy při štípnutí hmyzem. Odstraňuje nepříjemný zápach.

Kofein (Caff eine) je látka podporující spalování  tuků. Řadí se k termogenikům, které zvyšuji teplotu těla a zvyšuji tak spotřebu kalorií, které organizmus získavá štěpením tuků. Kofein zlepšuje mikrocirkulaci krve a výživu pleti, snižuje otoky, aktivizuje lipolýzu tuků podkožních tukových buněk.

Koenzym Q10 (ubichinon) je koferment, antioxidant odbourávající tuky. Je schopen obnovovat svou aktivitu a aktivitu vitamínu E. Získává se z mořských rostlin. Využívá se jako součást kosmetických prostředků proti stárnutí  a pro zesvětlení pleti. Jeho systematické využívání umožňuje snížit oxidační poškození  mitochondrii (energetické továrny buňky) a významně posunout začátek změn souvisejících s věkem.

Dračí krev (Daemonorops Dragon) je pryskyřice dračince obecného (Dracaena draco). Smůla dračince se získává zářezy (poraněním) do kmenů. Posiluje kostní a svalový systém, léčí mnoho kožních nemocí, je protinádorový prostředkem.

Xantanova pryskyřice (Xanthan Gum) je polysacharid s hydratačními vlastnostmi s dlouhodobým účinkem.  Získává  se mikrobiologickou cestou za využití  mikroorganizmů  xanthomonas camperstris. Užívá  se jako emulgátor a zahušťující  látka. Chrání kůži před škodlivými vlivy. Kukuřičný škrob (Cornstarch) je produktem získaným jemným mletím a zpracováním kukuřičných zrn. Skvěle  vstřebává tuky, má čistící účinky.

Levandulový olej (Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil) je éterický olej z květenstvi levandule lékařské (Lavandula angustifolia Miller) čeledi hluchavkovitých. Má antimikrobní, sedativní,baktericidní a spazmolytické účinky. Levandulový olej nemá fototoxický účinek a má široké využití v parfumerii a při výrobě vůní pro kosmeticke účely.

Vavřínový olej (Bay Leaf Oil, Laurus Nobilis Oil) je éterický olej z listu vavřínu vznešeného neboli bobkoveho listu (Laurus nobilis) čeledi vavřínovitých s aromatickou kafrovou vůní a kořeněnými tóny. Vavřínový olej stahuje póry a zvlańuje pleť. Nemá fototoxicke účinky.

Citrónový extrakt (Lemon Extract) je produktem získávaným z duýiny a kůry citrónu (CitrusMedica Limonum) čeledi routovitých. Díky vysokému obsahu kyseliny citrónové, askorbové(vitamin C) a jablečné má citronový extrakt antibakteriální a zesvětlující účinky, stimuluje proces regenerace buněk kůže a vyhlazuje jemné vrásky. Využívá se v bělících krémech a přípravcích na mastnou pleť, protože normalizuje procesy vyvodných kanalků mazových žláz a ustí vlasových folikulů, snižuje hustotu komedonů a zmenšuje póry.

Extrakt lotosových květů (Nelumbium Speciosum Flower Extract) má mírný osvěžující a zvlhčující účinek, stimuluje aktivitu kožních buněk, zpomaluje proces stárnutí, zamezuje tvoření vrásek.

Libeček (Levisticum Offi cinalis L.) neboli celer patří do čeledi miříkovité. Využívá se jako protinádorový přípravek, který napomáhá rychle vyživý  poškozené kůže a sliznic.

Olej z květů růže stolisté (centifolie) (Rosa Centifolia Flower Oil) má baktericidní, antialergické, hydratující, zklidňujici a regenerační účinky. Růžový olej je nejučinnější v péč o suchou,citlivou a také zralou kůži.  Odstraňuje odumřelou kůži a podraždění, dodává hezkou jednotnou barvu, zmenšuje vrásky především okolo očí, je účinným prostředkem při léčbě růžovky.

Myrhový olej (Myrrha Oil) je éterický olej z pryskyřice stromů myrhy neboli myrhovníku pravého(Commiphora abyssinica), čeledi březulovitých. Má stahující, tonizační, anestetické, antiseptické a hojivé účinky. Nemá fototoxické účinky a používá se bez omezení při vyrobě parfému a v kosmetice.

Olej z chilli papriček (Pepper Oil) je olej získávaný z lusků chilli papriček neboli kajenského pepře(Capsicum annuum L.). Jeho základními účinnými látkami jsou kapsaicin, karotenoidy, terpeny a terpenoidy, mastné kyseliny. Olej kajenského pepře má hřejivý účinek, posiluje procesy látkové výměny v kůži. Lokální zahřátí napomáhá zrychlení mikrocirkulace krve v podkožních buňkách, tukové buňky se rozrušují a jsou odvaděny  z organizmu.  Využívá se v kosmetice pro matnou, suchou a povadlou pleť, v hřejivých krémech proti celulitidě a na pokožku tělapro spalování tuků, hřejivých tělových zábalech, maskách a olejových směsí proti padání vlasů.

Olej z pšeničných kličků (Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil) je olej z naklíčené pšenice seté (Triticum aestivum). Díky vysokému obsahu vitamínů, nenasycených masných kyselin a fytoestrogenů je olej velmi účinný pro zralou pleť. Má hydratační, regenerační  a antioxidační účinky. Široce se užíivá v přípravcích péče o suchou a citlivou pleť. Je jednou z nejlepších složek na kůži očních víček a rty. Obnovuje hydrolipidová plašť , vyhlazuje vrásky,odstraňuje odumřelé buňky a odstraňuje podráždění. Je povolen pro využití při výrobě dětské kosmetiky.

Olej z papriky (Capsicum Annuum Oil) je rostlinný olej získávaný z lusků paprik (Capsicumannuum). Plody obsahují ve velké koncentraci vitamíny A a C, alkaloid kapsaicin, který má lokalní dráždivé účinky, obsahuje také pigmenty, vosk, mastné a éterické oleje. Zlepšuje prokrvení ,stimuluje a zlepšuuje výživu kůže a vlasů.

Olej z čajovníku australského(Tea Tree) je unikátní přírodní desinfekce se silným baktericidním, protiplísňovým a antivirotickým účinkem.

Bambucké máslo (Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Oil) (olej karite) je olej získávaný z plodů afrického ořešáku shea (Butyrospermum parkii) čeledi zápotovitých. Je charakteristický vysokým obsahem nezmydelněnýh tuků (do 17%), díky tomu má antioxidační a regenerační účinky. Má protizánětlivé účinky a efekt UV fi ltru, zvlaňuje pleť . Složky bambuckého másla (především nezmydelněné látky) aktivizují regeneraci epidermu, obnovují strukturu poškozených suchých a lámavých vlasů, mají pozitivní vliv na syntézu kolagenu škáry. V důsledku toho se zvyšuje elasticita kůže a vyhlazují se jemné vrásky.

Slunečnicový med (Sunfl ower Honey) má vysoký obsah redukujících sacharidů a nízký obsah sacharózy. Mezi světlými medy vyniká nejvyšší fermentativní aktivitou. Zbavuje toxinů, má hydratační a vyživující  účinky.

Mentol (Menthol) (terpenový alkohol) je aromatická látka obsažena v éterickém oleji máty. Má mátovou vůni a chladivý účinek. Získává se zmrazenim éterického oleje maty peprne. Má antiseptické, osvěžující a protizánětlivé účinky. Kolagen v mikrokapslích (Microincapsulated Collagen) je strukturní bílkovina kůže. Účinkuje v pokožce, vyplňuje a vyhlazuje vrásky, má okamžitý liftingový efekt. Posiluje, obnovuje a tónizuje pleť, zvyšuje její elasticitu a vyhlazuje ji.

Mikrokrystalický vosk (Microcrystalline Wax) je spojení parafínu a uhlovodikových vosků. Je změkčující složkou vázající vodu, vytváří ochranný film. Díky slabé vstřebatelnosti má široké využití v čistící  pleťové kosmetice a v dekorativni kosmetice.

Mandlovy olej (Sweet Almond Oil) je rostlinný olej získávaný lisováním semen mandloně obecné (Amygdalus communis) za studena. Řadí se k .řídkým netuhnoucím olejům. Obsahuje kyselinu linolovou, olejovou, tokoferoly, steroly, skvalen, provitamin A, ferment emulsin, vitaminB2, bilkoviny.  Má pozitivní účinek na hydrataci, vyživu a zvlačnění pleti. Chrání pleť a vlasy před poškozením, odstraňuje záněty. Díky nezmydelněným složkám má regenerační a protizanětlivé vlastnosti, používá se v antiagingových programech.

Mořská sůl (Sodium chloride) je sůl získávaná z moře přirozenou cestou (odpařením vody na slunci). V jejim chemickém složení  je velké množství stopových prvků nepostradatelných pro organizmus, jako je draslík, sodík, vápník, hořčík, železo, brom, jod, chlor, mangan, zinek,selen,, křemik apod. Krystaly soli maji vynikající peelingový a masážní účinek a vyhlazuji pleť. Při používání kosmetiky s mořskou soli se zužují póry, zlepšuje barva kůže, pleť je hladší a sametovější.

Polysacharidy mořských řas (Marine Polysaccharides) se získávají z hnědé mořské  řasy laminariadigitata čeledi hnědých řas. Mají změkčující, hydratační, regenerační a imunomodulační účinek, aktivizuji přirozené mechanizmy ochrany před patogenními mikroorganismy. Vyzna.ujise vysokou molekularni hmotou, diky tomu maji ochranny a stabilizujici u.inek. Pou.ivajise p.i vyrob. přípravky  péče o pleť  a vlasy.

Ovčí mléko (Goat milk) je jeden a půlkrát výživnější  než mléko kravské a obsahuje dvoj- až trojnásobek vitaminů  A, B i B2. Základními minerálními látkami mléka je vápník, hořčík, draslík,sodík, fosfor, chlor a síra, ale také soli . fosfáty, citráty a chloridy. V tuku ovčího mléka je obsaženo velké množství mastné kyseliny kaprylové a kaprynové, které dodávaji kůži hedvábnost a hladkost. Olivový olej (Olive Oil) je rostlinný olej získaný z dutiny plodů olivovniku evropského (Oleaeuropaea). Obsahuje nenasycené mastné kyseliny důležité pro pleť . kyselinu olejovou, linolovou,linolenovou a také skvalen, vitamin E a další aktivní komponenty, ktere změkčují a hydratují pokožku a účinně obnovují její  ochranné funkce. Bohatá nezmydelněna složka olivového oleje umožňuje jeho využití jako prostředku ochrany proti slunci a díky jeho schopnosti zpomalovat proces stárnutí se využívá i v antiagingových programech. Obsahuje vysokou koncentraci cholesterolu, který optimalizuje metabolizmus lipidů v kůži. Používá se ve vyžvujících regeneračnich přípravcích pro pleť s poškozenou funkci mazových žláz a v přípravcích na masáže a na suché vlasy.

Čistý hadí tuk (Pure Snake Oil) se velmi dobře vstřebává. Podle starého čínského lekařství se z něj vyráběli léčivé masti a krémy. Krém z hadiho tuku se používá pro citlivou pleť, při léčbě běžných popálenin a popálenin od slunce, k výživě a změkčení hrubé, popraskané kůže a také při pořezání, dále k hydrataci a vyhlazení kůže, snížení tvorby vrásek.

Pantenol (Panthenol) (provitamin B5). Přispívá  k obnovení kůže, má hydratačni, zklidňující a zvláčňující účinky.

Tento web používá soubory cookie. Procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním a v případě poskytnutí dalších osobních údajů s jejich ochranou a zpracováním.
Tento web a jeho jednotlivé stránky mají pouze informativní charakter a nenahrazují lékařskou péči. 
Společnost Smart Family s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným) uvedených na těchto stránkách.